Hilversum Hurricanes vierde afgelopen weekend een feestje.
Hilversum Hurricanes vierde afgelopen weekend een feestje. Foto: Hilversum Hurricanes

Softbaldames Hilversum Hurrricanes gaan voor promotie naar de eerste klasse

Sport

HILVERSUM - De softbaldames van de Hilversum Hurricanes zijn zondag in Moergesel kampioen geworden in de tweede klasse B. De vrouwen van de nieuwe coach Tim Zwaan hebben daarmee boven verwachting gepresteerd en ineens liggen er volop kansen om te promoveren naar de eerste klasse. 

En dat terwijl bij het begin van de competitie met het vrijwel nieuwe team handhaving in de 2e klasse de doelstelling was. Om daadwerkelijk te promoveren moeten de Hilversumse dames op 16 oktober in Nieuwegein een beslissingswedstrijd spelen tegen de kampioen van de tweede klasse A. Dat zal waarschijnlijk het Haarlemse Sparks 2 worden. De competitie in deze afdeling is nog niet voltooid.

Het was best spannend in de aanloop naar het slotweekend voor Hurricanes. Hilversum stond voor de laatste speelronde gelijk met Catch uit Den Haag aan kop van de ranglijst. Hilversum won zondag beide duels in Moergestel tegen Roef. Catch verloor in De Bilt één wedstrijd tegen Central/UVV en daardoor werd Hilversum kampioen. De staf van de Hilversumse vrouwen werd geïnformeerd over de stand van zaken bij de concurrentie. De speelsters werden pas na afloop op de hoogte gesteld en de vreugde was groot.

De progressie bij Hilversum is opmerkelijk aangezien de nieuwe coach Tim Zwaan na de coronaperiode, waarin een aantal sterkhouders om een diverse redenen stopte, met een vrijwel nieuwe formatie de strijd moest aangaan. “En dat”, zegt teammanager Cees van Ancum, “nadat we drie jaar achtereen verwoede pogingen hebben gedaan om te promoveren. En steeds werd het net niet omdat de druk te groot werd. Ik denk dat het huidige succes vooral komt omdat er geen druk op de jonge ploeg werd gelegd en de dames daardoor vrijuit konden spelen. We hadden goede werpers en ook de teamgeest was volop aanwezig.” 

Daarnaast heeft juniorencoach Denise Ultee goed werk afgeleverd. Indy Janmaat en Iris Kroes zijn dit seizoen van de junioren overgekomen naar dames 1. Sanne de Bruin en Jessie Stoutenbeek spelen nog in de junioren, maar doen vaak mee met dames 1.

Uit de krant