Afbeelding
Foto: KWVL

KWVL-succes bij Nederlands sprintkampioenschap op Loosdrechtse Plassen

Sport

LOOSDRECHT - Terwijl in het Hilversums Kanaal de roeiboten weer eens door het water gleden, waren de Loosdrechtse Plassen afgelopen weekend het decor van het Nederlands kampioenschap Sprint Laser. Van de 27 deelnemers kroonde Rik Wolters zich na twee dagen varen tot de nieuwe kampioen. 

Opnieuw had de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht (KWVL) de organisatorische touwtjes in handen van dit Nederlands sprintkampioenschap. Op zaterdag 16 oktober en zondag 17 oktober waren er acht races van ongeveer een kwartier. 

Het startschot klonk zaterdag om 11.00 uur. Veel wind was er toen niet; slechts vier knopen. Dat trok later op de dag bij naar zes tot zeven knopen. Rik Wolters van de KWVL ging als beste om met de omstandigheden. Hij stond na de eerste acht races een straatlengte voor op de anderen.

Een dag later, met veel meer wind dan op zaterdag, wist de KWVL’er zijn eerste plek te behouden. Na zestien races, waarvan de twee slechtste resultaten niet meetellen, won Wolters met een verschil van tien punten. Marnix Bos pakte het zilver en Lennart Cnossen ging met het brons naar huis. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant