Foto van de loop in 2018.
Foto van de loop in 2018. Foto: Bastiaan Miché

Maple Leaf Cross staat weer op de hardloopkalender

Sport

HILVERSUM - Geen virtuele editie, maar ditmaal weer een loop waarbij de atleten tegelijkertijd het parcours afleggen. Bij de Gooise Atletiek Club (GAC) zijn ze blij dat de Maple Leaf veldloop doorgaat. Zondag 7 november is het zover. 

Het is de 74ste editie van deze loop. De eerste vond plaats op 10 maart 1946. De Tweede Wereldoorlog was net voorbij. De naam van deze loop is een eerbetoon aan de Canadese bevrijders. De Maple Leaf is het symbool van de Canadese vlag. Deze cross is de oudste van Nederland. 

Volgens commissievoorzitter Louran Keulen verschijnen er 7 november Olympische topsporters aan de start. Bij de dames gaat het om Maureen Koster. Zij was in augustus nog actief in Tokyo. Bij de heren doet Richard Douma mee. Hij is het afgelopen jaar voor de vierde keer Nederlands kampioen op de 1.500 meter geworden. Douma is tevens in het bezit van het Nederlands record op de 5 en 10 kilometer op de weg. 

De hoofdafstanden zijn de Atletiekunie-wedstrijden over 2,5 kilometer, 7,5 kilometer (vrouwen) en 10 kilometer (mannen). Maar ook de recreanten kunnen hun loophart ophalen. Zij kunnen meedoen aan de 2,5, 5, 7,5 of 10 kilometer. 

Sinds een paar jaar is Anna’s Hoeve verruild voor de hei bij Laren. Start en finish zijn bij het Sint Janskerkhof aan de N525. Meer informatie is te vinden op https://mapleleafveldloop.nl/

Uit de krant