Afbeelding
Foto: Bastiaan Heus

Remy Bonjasky nieuwe ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur

Sport

HILVERSUM - Remy Bonjasky, drievoudig K-1 Wereldkampioen en sportschoolhouder in Hilversum, gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur om zo duidelijk te maken dat sporten ‘echt goed is voor ieder kind’.

Sinds 2010 motiveert en helpt Bonjasky via zijn gelijknamige academie mensen het vuur in zichzelf te vinden. De weg die The Flying Gentleman heeft afgelegd is de basis daarvan. Nu gaat Bonjasky zich inzetten voor kinderen die aan de zijlijn staan omdat er thuis geen geld voor sport is.

Bonjasky werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en verhuisde op zijn vijfde met het gezin naar Nederland. In zijn jeugd was hij vooral op het voetbalveld te vinden. Op zijn zeventiende leerde hij de vechtsport kennen. Door zijn bijzondere trap- en knietechnieken kreeg hij al snel de bijnaam The Flying Gentleman

Hij heeft verschillende grote wereldtitels op zijn naam staan. Bij zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final in 2003 in Tokio, won hij voor een publiek van 70.000 toeschouwers de titel. In 2004 won hij opnieuw de K-1 wereldtitel. In 2008 won hij voor de derde keer de K-1 World Grand Prix-titel.

Heel belangrijk
Zelf heeft Bonjasky altijd de kans gehad om te sporten en vindt het belangrijk dat álle kinderen kunnen ervaren hoeveel sporten je kan brengen. “Sporten is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Vanaf mijn vijfde heb ik de kans gehad om te sporten ook al hadden we het thuis niet breed. Mijn moeder vond het belangrijk dat wij konden sporten. Ik ben heel blij dat mijn moeder die keuze heeft gemaakt.” 

Bonjasky wil zich als ambassadeur van het Jeugdfonds inzetten voor de kinderen die het even wat minder hebben. “Ik vind het belangrijk om dat wat ik heb meegemaakt en onderweg heb opgepikt, door te geven aan de nieuwe generatie. Ik wil kinderen die het niet zo breed hebben helpen bij hun zoektocht naar zichzelf en naar gezondheid. Ik wil echt mijn steentje bijdragen om de kinderen te stimuleren en de ouders daarbij duidelijk te maken dat sporten echt goed is voor ieder kind.” 

Zelfvertrouwen
Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur is trots dat Bonjasky zich in gaat zetten als ambassadeur. “Daar ben ik heel blij mee. Kickboksen is een sport die veel kan betekenen voor kinderen en jongeren die opgroeien in een moeilijke situatie. Het vergroot het zelfvertrouwen en de weerbaarbaarheid en is goed voor het ontwikkelen van de coördinatie, motoriek en uithoudingsvermogen. En Remy weet dat als geen ander over te brengen en uit te dragen.”

Uit de krant