Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum City Run komt met nieuw onderdeel: High School Challenge

Sport

HILVERSUM - De voorbereidingen voor de Hilversum City Run zijn ondanks de coronamaatregelen ‘gewoon’ in volle gang. De organisatie heeft zelfs een nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd: de High School Challenge.

Het Hilversumse sportevenement, dat in 2020 en 2021 vanwege corona niet door kon gaan, staat voor dit jaar op de kalender op zondag 3 april. “We gaan ervan uit dat we alles kunnen doen, mogelijk moeten we tegen die tijd iets aanpassen”, vertelt directeur Dick Slootbeek. “Maar hopelijk komt er vanuit het kabinet volgende week het verlossende woord.” 

Slootbeek denkt dat er dit jaar, zoals voorheen steeds het geval was, tussen de 7.000 tot 8.000 sportievelingen deelnemen aan het hardloopevenement. Misschien is er dan nog de angst, waardoor het aantal wat zal tegenvallen. Aan de andere kant staan de mensen na twee jaar niets doen nu misschien wel in de rij, aldus de directeur. “Het aantal inschrijvingen loopt redelijk gelijk in vergelijking met 2019. Alleen het aantal bedrijventeams loopt nog wat achter, maar dat was wel te verwachten. Die zijn mogelijk nog wat afwachtend, ook vanwege het thuiswerken.”

Wat de coronacrisis misschien wel het meest heeft onderstreept, is het belang van vitaliteit en gezondheid. De organisatie van de Hilversum City Run onderschrijft dit belang en stimuleert bewegen daarom graag, met name bij de jeugd. Speciaal voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs is er daarom dit jaar een gloednieuw onderdeel: de High School Challenge. Middelbare scholieren krijgen de kans om de uitdaging tegen elkaar aan te gaan.

Special effects
De run is drie kilometer lang; twee rondjes van anderhalve kilometer door het centrum. Het leukste van het parcours voor de High School Challenge is dat het is voorzien van special effects. Zo zijn er verspreid over de looproute meerdere snelheidsmeters als extra stimulans om het maximale uit de run te halen. Ook zit er in iedere ronde een verborgen tijdmeting over 400 meter, waarin een geheime registratie zal plaatsvinden van de gelopen tijd over die afstand. De grote vraag is alleen waar. 

Samen met klasgenoten kunnen alle leerlingen van het voortgezet onderwijs deze uitdaging aangaan. Slootbeek erkent dat middelbare scholieren doorgaans een lastige groep zijn om te bereiken. Voor basisscholieren is er de populaire Kids Run en sportievelingen vanaf 17 jaar lopen mee met de volwassenen. “Maar die tussengroep mis je. Deze High School Challenge is vooral bedoeld voor scholieren uit de eerste, tweede en derde klas.”

Vrijwilligers
Vorig jaar zomer meldde Slootbeek nog dat het voortbestaan van de Hilversum City Run ernstig in gevaar was. Dat kwam vooral door een tekort aan vrijwilligers. Het vaste team van de organisatie was erg klein geworden. Inmiddels zijn binnen dit vaste team de verschillende functies weer ingevuld. “Alleen voor 3 april zelf kunnen we nog legio mensen gebruiken; voor de opbouw van het terrein, parcourswacht, waterpost, et cetera. Op de dag zelf zijn er zo’n 400 vrijwilligers actief.”

Kijk voor meer informatie over de Hilversum City Run, de verschillende onderdelen én eventueel inschrijven op www.hilversumcityrun.nl

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Oekraïense Tonia Verkholiak dagelijks te vinden op Heuvellaan als tolk en docente ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor de Hilversummers, voor alles wat ze voor ons doen’ Mensen 24 mei, 11:43
Afbeelding
Scooterrijder gewond bij aanrijding, automobilist rijdt door 112 24 mei, 07:48
Afbeelding
'Als blijkt dat het een succes is, zullen we er zeker een traditie van maken' Genieten van oldtimers tijdens Hilversum on Wheels Cultureel 24 mei, 07:00
Afbeelding
Hilversummer beroofd en bedreigd met wapen na Marktplaatsdeal Politie 23 mei, 16:06
Afbeelding
Verdachte steekpartij in centrum van Hilversum blijft in cel Politie 23 mei, 15:42
Afbeelding
Jubileum voor pastoor Jules Dresmé van de Vituskerk: ‘Zolang als ik me voel zoals nu blijf ik hier’ Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Bedrijven 23 mei, 14:55
Afbeelding
Talenten Hilversumse danssportstudio Fit by Rox Europees kampioen Cultureel 23 mei, 11:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief