Afbeelding
Foto's: Stip Hilversum

Sportdag groep 8-leerlingen van scholen Stip Hilversum ouderwets feest

Sport

HILVERSUM - Bij elkaar zo’n 450 groep 8-scholieren van bij elkaar zestien basisscholen van Stip Hilversum waren donderdagmorgen op de velden van SC ‘t Gooi voor de traditionele sportdag. Die kon voor het eerst sinds 2019 - na twee jaar corona - weer eens doorgaan. 

De leerlingen konden zich uitleven tijdens allemaal verschillende soorten sporten en spellen en ook stonden er enkele springkussen en stormbanen. Bestuurder Caroline van Veen is blij dat de sportdag na twee jaar corona weer door kan gaan. “De kinderen zaten de voorbije jaren veel thuis, konden niet sporten en zagen elkaar ook niet. Terwijl het op deze leeftijd zo belangrijk is dat zij elkaar ontmoeten.”

Het mooie aan deze dag, aldus Van Veen, is dat ieder kind kan sporten. Er zijn immers - ook in het rijke Gooi - ook kinderen van wie de ouders het lidmaatschap van een sportvereniging niet kunnen betalen, al stelt de gemeente hiervoor wel geld beschikbaar.

Ook aanwezig bij de sportdag is onderwijswethouder Annette Wolthers. Zij zegt: “Het is fijn dat na de afgelopen jaren waar door corona dit soort dagen niet of maar beperkt mogelijk was, we weer kunnen genieten van sportende en spelende kinderen.”




Uit de krant