Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Twaalfde Grasbaanspektakel Hilversum gaat weer van start

Sport

HILVERSUM - Twee jaar achter elkaar ging het feest niet door, maar woensdag 25 mei keert het Grasbaanspektakel terug in de Hilversumse Meent. Op de grasbaan aan de Melkmeent 9 telt het paardensportevenement bij elkaar opgeteld acht koersen. 

Voorzitter Tom van Eijden van de Stichting Grasbaan Hilversum is blij dat het paardensportevenement na twee jaar corona weer kan plaatsvinden. Daarbij is er speciale aandacht voor het plotselinge overlijden eind vorig jaar van Tijmen Krijnen, de initiatiefnemer en drijvende kracht van het Grasbaanspektakel. Zijn vrouw overleed vorige week. Van Eijden: “Vanwege zijn passie voor de sport zal de Duo-race ter nagedachtenis aan Tijmen worden verreden. Zijn kleinkinderen mogen dan meerijden.” 

Hilversum heeft een rijke geschiedenis als het gaat om paardensportevenementen, met name vanwege de vaste racebaan die jarenlang op het Sportpark (nu Arenapark) lag. In 1997 echter gingen de poorten dicht om plaats te maken voor ander meer Nike. Dik tien jaar later sloeg een aantal liefhebbers de handen ineen met doel weer een paardenkoers in de buurt te gaan organiseren.

Inmiddels is dit aanvankelijk eenmalige initiatief uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement in de Hilversumse Meent waarbij de oude tijden steeds weer herleven. Het weiland van boer Jansen wordt steevast bezocht door circa drieduizend toeschouwers.

Het evenement van 25 mei start om 15.30 uur (de eerste koers is om 16.00 uur). Behalve de acht koersen zijn er extra attracties. Er is een ponykoers voor kinderen. Ook valt er te genieten van een demonstratie met vier polopaarden en kinderpolo. Daarnaast is er een speciale roofvogelshow. Kijk voor meer informatie op www.grasbaanhilversum.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland Politiek 20 mei, 07:00
Afbeelding
Na steekincident opgepakte Hilversummer (17) langer vast Politie 19 mei, 20:29
Afbeelding
Nog geen arrestaties na vondst ‘foute winkel’ Lijsterweg Politie 19 mei, 17:45
Afbeelding
Chaos bij spoorwegovergangen in Hilversum door storing op spoor 112 19 mei, 17:09
Afbeelding
Voedselbank Gooi & Omstreken hielp al meer dan honderd gezinnen uit Oekraïne Mensen 19 mei, 15:00
Afbeelding
'100 jaar geleden werd het Leger niet altijd met open armen ontvangen' Bijzondere activiteiten tijdens jubileumjaar Leger des Heils Hilversum Mensen 19 mei, 14:00
Afbeelding
'Als ik thuis was gebleven, had ik nooit zo goed Nederlands leren spreken' Vrijwilligers King Arthur Groep halen er meer uit dan ze van tevoren hadden gedacht Mensen 19 mei, 10:00
Afbeelding
Zorgen bij Gooise burgemeesters over tekort aan agenten in Midden-Nederland Politie 19 mei, 07:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief