Tas vol erespelden van de landelijke bond voor oudste sportvereniging

Stokoud maar toch ook springlevend: Hilversums Schaakgenootschap bestaat 135 jaar

10 jun 2022, 15:00 · leestijd 2 minuten Sport
Enkele HSG-iconen die donderdag de erespeld van de KNSB ontvingen en jeugdleden van HSG. Van links naar rechts Wim van der Wijk, Ton Swart, Jan Nagel, Jan Stomphorst en de 91-jarige Peter Bomli. In het midden bij de jeugd Daniël Nijhuis (blauw shirt).
Enkele HSG-iconen die donderdag de erespeld van de KNSB ontvingen en jeugdleden van HSG. Van links naar rechts Wim van der Wijk, Ton Swart, Jan Nagel, Jan Stomphorst en de 91-jarige Peter Bomli. In het midden bij de jeugd Daniël Nijhuis (blauw shirt). Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Officieel is het Hilversums Schaakgenootschap pas in september jarig, maar zo lang wachten met het vieren van het 135-jarig bestaan zagen de leden van de oudste sportvereniging van Hilversum niet zitten. Daarbij komt dat er komende week allerlei schaakactiviteiten zijn. 

Bovendien kan er in september zomaar weer een lockdown zijn, aldus Wim van der Wijk van de HSG. ‘Pluk de dag’, is daarom zijn motto. Bovendien had het virus ook voor de schaakvereniging de nodige gevolgen. Flink wat evenementen gingen ni..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.