Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Clinic GAC voor beginnende hardlopers op weg naar Hilversum City Run

Sport

HILVERSUM - Na de coronalockdowns van de afgelopen twee jaar is het goed om weer in beweging te komen en de goede voornemens na de vakantie in de praktijk te brengen. Met die gedachte start de Gooise Atletiek Club op 3 september met een clinic voor beginnende hardlopers. 

“Dat is goed voor de fysieke en mentale fitheid en voor de sociale contacten”, aldus voorzitter Kees Tabak van de Loopsport Commissie van de Hilversumse atletiekvereniging. “Daarnaast is het ook nog eens prettiger en veiliger om met een groep te lopen dan om alleen te gaan hardlopen over de hei of in het schemerdonker.”

De startersclinic heeft als doel om de deelnemers uiteindelijk mee te laten doen aan de vijf kilometer hardlopen van de Hilversumse City Run in april 2023. De startersclinic wordt gegeven door goed opgeleide trainers op dinsdagavond van 18.40 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend van 8.50 tot 10.15 uur vanaf het clubhuis van GAC op het Arenapark in Hilversum.

Na drie weken sportief wandelen, begint de gefaseerde overgang naar hardlopen waarbij iedereen op zijn of haar niveau wordt klaargestoomd om uiteindelijk moeiteloos en onafgebroken vijf kilometer te kunnen hardlopen. GAC is niet alleen voor wedstrijdatleten, er zijn meer dan 800 recreatieve leden die hardlopen, nordic walken of sportief wandelen op verschillende niveaus en in groepen van zeer gevarieerde samenstelling.

 Aanmelden: https://gach.nl/nieuwe-startersclinic-op-3-september-clone/

Uit de krant