Afbeelding

Spectaculair: polsstokhoogspringen op Marktplein in Hilversum

Sport

HILVERSUM - Een internationaal deelnemersveld strijdt op grote hoogte tijdens Urban Athletics Hilversum. Internationale en Nederlandse polsstokhoogspringers nemen het  tegen elkaar op tijdens dit speciale sportevenement. Ook Hilversumse toptalenten van GAC krijgen de kans om hun krachten te meten. 

Op initiatief van de gemeente Hilversum en met support van atletiekvereniging GAC wordt de atletieksport gevierd op het marktterrein met Urban Athletics Hilversum. Op zondag 9 oktober zullen internationale atleten, zoals Thomas Walley en Anne Berger, strijden met Nederlandse atleten in dit bijzondere urban-event. Lokale beloftevolle talenten van GAC krijgen ook de kans om hun krachten te meten. Voor inwoners van Hilversum en omstreken is dit een mooie gelegenheid om een topsportevenement van heel dichtbij mee te maken.

Met het polsstok-event in de binnenstad belooft het tweede weekend van oktober een waar sportfestijn te worden. Een feest voor iedere inwoner van Hilversum, vindt ook sportwethouder Karin van Hunnik. “Ik ben er supertrots op dat we het spectaculaire Urban Athletics, met wedstrijden polsstokhoogspringen, dit jaar aan ons sportprogramma hebben toegevoegd. De internationale topatleten en ons lokaal atletiektalent bieden Hilversum zo de kans om op een dynamische manier kennis te maken met deze sport.”

Snelste Hilversummers
Niet alleen bestaande atleten komen in actie; ook bezoekers van het evenement krijgen de kans om hun kunsten te laten zien. Naast verschillende clinics van TeamNL-sporters, valt er ook enige eer te behalen. Op een ‘pop-up sprintbaan’ in het centrum van de stad mag iedereen een poging doen om de snelste man of vrouw van Hilversum te worden, met als beloning: deelname aan de NK atletiek in 2023. Daar zullen ze strijden met lokale winnaars uit andere plaatsen.

Urban Athletics Hilversum vindt plaats op zondag 9 oktober tussen 13.00 uur en 18.00 uur op het Marktplein in Hilversum. De vrouwen starten om 13.30 uur, de mannen beginnen om 15.30 uur. Aansluitend is er de prijsuitreiking. Het evenement is voor iedereen gratis te bezoeken.

Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief