Afbeelding
Foto: Jeroen van Amerongen

‘Dat schiet lekker op zo!’: Humoristische en inspirerende voorstelling voor ouders en sportcoaches

Sport

HILVERSUM - De gemeente Hilversum biedt gratis kaarten aan voor de theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’. De voorstelling is op donderdag 15 december te zien in het Muziekcentrum van de Omroep en laat zien hoe verenigingen en clubs kunnen werken aan een positief sportklimaat en dat dit uiteindelijk zorgt voor betere prestaties.

De gemeente Hilversum hecht vanuit het Hilversumse Sportakkoord veel waarde aan het ondersteunen van sportverenigingen en een veilig sportklimaat. “Een positief klimaat zorgt voor meer enthousiasme bij trainers en coaches, een blijere jeugd die minder snel afhaakt en minder incidenten”, is daarbij de gedachte.

In de humoristische thatervoorstelling is te zien hoe ouders en sportcoaches soms met de handen in het haar zitten en kinderen niet vooruit te krijgen zijn. In de voorstelling zien we Maarten, die natuurlijk graag wil dat zijn zoon Sander goed presteert in de sport en op school. Daarom doet hij zijn uiterste best om hem zo goed mogelijk te begeleiden. Maar in de praktijk blijkt dat nog niet zo makkelijk te zijn…

Deze voorstelling is van stichting Positief Coachen, bekend van onder andere ‘Wel winnen, hè!’, en wordt omarmd door NOC*NSF. Leuk en interessant voor ouders, trainers en coaches bij sportclubs, maar ook bestuurs- en commissieleden zijn welkom. 

De uitvoering op donderdag 15 december 2022 vindt plaats in het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. De inloop is vanaf 19.15 uur, de voorstelling zelf is van 19.30 tot 20.45 uur.

De toegang is normaal 15 euro, maar dankzij subsidie van de gemeente dit keer gratis. Het is wel de bedoeling dat belangstellenden zich van tevoren aanmelden. Dat kan via www.datschietlekkeropzo.nl. Op deze website is ook meer informatie over de voorstelling te vinden en een videotrailer te zien.

Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief