Afbeelding
Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ruim 5500 sportievelingen zondag aan de start van Hilversum City Run

Sport

HILVERSUM - Mede dankzij een goede eindsprint in de laatste week voor de inschrijving telt de Hilversum City Run van komende zondag een behoorlijk aantal deelnemers. De teller staat op ruim 5500, meldt directeur Dick Slootbeek. 

Dat aantal ligt weliswaar nog altijd lager dan de jaren voor corona, maar fors hoger dan vorig jaar toen het aantal lopers net boven de 4.000 uitkwam. Slootbeek is daarom tevreden met het huidige aantal. “Op het laatste moment kwamen er toch nog veel aanmeldingen binnen. Het is een trend dat mensen zich laat inschrijven.”

Allereerst staan zondag de Bink Kids Run en Family Run op het programma. Beide onderdelen tellen samen zo’n 1650 deelnemers. Wie zich hiervoor niet heeft ingeschreven, kan dat zondag alsnog ter plekke doen. 

Voor de volwassen lopers zijn er de vijf en tien kilometer afstanden. Slootbeek geeft aan dat de meeste deelnemers de tien kilometer (onder meer langs het Media Park) lopen. De lopers komen veelal uit Hilversum en deze regio, maar ook veel Amsterdammers komen zondag naar het Marktplein voor de sportieve uitdaging. 

AED’s
Met een gerust hart kunnen zij allemaal meedoen aan de wedstrijd. Dat is ook te danken aan de vier AED’s die de organisatie krijgt van CardiAid. De defibrillators worden rondom het parcours ingezet, zowel op vaste punten als bij vrijwilligers die rondfietsen tijdens het event. “We zijn blij dat we aan de wensen van de Hilversum City Run kunnen voldoen,” vertelt Thomas Balm van CardiAid. “Het is mooi dat wij een bijdrage kunnen leveren aan een groot event als deze. Natuurlijk hoop je dat de AED’s niet nodig zijn, maar mocht het toch zo zijn, dan voldoen onze hoogwaardige defibrillators aan alle eisen.”

Uit de krant