Hilversum Hurricanes winnen na elf jaar weer van Amsterdam Crusaders

  Sport

HILVERSUM - Vooraf leek er weinig te halen voor de Hilversum Hurricanes tegen de Amsterdam Crusaders. De hoofdstedelingen gelden als een van de favorieten voor het Nederlands kampioenschap. Maar de Hurricanes wisten zondag de vicekampioen van 2014 te verrassen.

De Hilversummers moesten terug in de geschiedenisboeken. Het is elf jaar terug dat zij wisten te winnen van de Crusaders. Makkelijk ging het gisteren niet op 't Jagerspaadje. Amsterdam begon sterk en liep al snel uit naar 12-0. De huidige koploper in de poule leek af te stevenen op een makkelijke middag, maar na de rust wist de thuisploeg de wedstrijd te keren. Via 12-6 wisten de Hilversummers de stand gelijk te trekken: 14-14.

Geblokt
Vlak voor tijd kregen de gastheren de kans om het duel te beslissen. Maar de kick van Tim Beukens werd geblokt, waardoor er een verlenging volgde. Hierin gooide quarterback Maurice Tielen een pass naar Stephan Rasch, die met bal en al in de endzone kwam: 20-14. Hoewel het extra punt werd gemist, bleef de defensie van de blauw-gelen overeind en was de derde zege van het seizoen een feit. 


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten