Ladies Run moet groot spektakel van City Run worden

  Sport

HILVERSUM - Hilversum heet komend weekeinde opnieuw zo'n 10.000 hardlopers en tussen de 30.000 en 35.000 toeschouwers welkom. Ook de twaalfde City Run wordt een grote trekker. Ditmaal is het grootse sportevenement uitgesmeerd over twee dagen.

Het hardloopgebeuren wordt zaterdagavond al afgetrapt. De City Run start om 20.30 uur af met de Ladies Run. Eigenlijk is dat weer terug naar vervlogen tijden. In het verleden kende Hilversum al de Nike Ladies Run. Met deze nieuwe loop over 5 kilometer wil de organisatie het groeiend aantal hardlopende vrouwen tegemoet komen. "Het aantal inschrijvingen is met 500 niet spectaculair", aldus Jacques van Rooijen, voorzitter Stichting Atletiekevenement Hilversum. Dat komt ook omdat de dames geen 10 kilometer kunnen lopen. Daardoor verschijnen veel vrouwen zondag aan de start. "We willen wel echt proberen om in Hilversum een groot evenement voor dames te realiseren. We evalueren hoe deze editie is verlopen."

Vips
Zondag begint de City Run om 11.30 uur met de Kids Run. Daarna volgen de Family Run (12.15 uur), de wegwedstrijd (12.40 uur), de Business Run en de prestatieloop. Het aantal inschrijvingen voor alle lopen bij elkaar is gelijk aan dat van 2014. De organisatie heeft ervoor gekozen het marktterrein iets anders in te delen. Dat was vorig jaar wat rommelig. De JT bioscoop is nu de ontvangstplek voor vips en de wedstrijdatleten.


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten