FC Hilversum verloor vanavond in Zeist van DHSC.
FC Hilversum verloor vanavond in Zeist van DHSC.
update

FC Hilversum moet promotie bewerkstelligen via nacompetitie

  Sport

HILVERSUM - Dertien blijkt ook het ongeluksgetal van FC Hilversum. Na twaalf zeges op rij gingen de groen-witten vanavond onderuit in het beslissingsduel tegen DHSC, dat zich nu kampioen van de zaterdag derde klasse c mag noemen. Voor de ploeg van trainer Rick Schipper begint zaterdag het avontuur van de nacompetitie, waarin zij promotie naar de tweede klasse moet zien te bewerkstelligen.

"Dit was een dure en harde les voor ons", blikt trainer Rick Schipper terug. "Voetbalinhoudelijk ontliepen DHSC en wij elkaar niets, maar zij waren net wat feller en straalden net iets meer uit dat ze wilden promoveren. Twaalf wedstrijden winnen in de competitie is leuk, maar dit was geen competitiewedstrijd maar een beslissingswedstrijd. Daarin is het fifty-fifty, alleen DHSC snapte beter waarom het ging", klinkt hij realistisch.

Kampioen
Op het complex van sv Zeist klopten de Utrechters FC Hilversum. De twee hadden na 26 wedstrijden beide 58 punten. Doelsaldo telde niet, waardoor de twee vanavond in een rechtstreeks duel moesten uitmaken wie de kampioen zou worden. DHSC won met 3-1. Hun spits Wesley Suister tekende voor de hele Utrechtse productie. In de 35ste en 38ste minuut en 50ste minuut scoorde hij.

Dreigend
Vanaf dat moment ging Schipper va banque spelen: met vier spitsen en twee verdedigers. Hilversum werd dreigend en dat leidde in de 70ste minuut tot de 3-1. Said Akchich was de maker. Een paar minuten later, toen hij alleen voor de DHSC-doelman verscheen, was hij niet trefzeker. Daarmee was het over en uit voor de groen-witten, die na het laatste fluitsignaal snel teleurgesteld de kleedkamer in gingen.

Rug rechten
"Hoe graag willen we promoveren? Hoe mentaal sterk zijn we?", stelt Schipper. Zaterdag begint de nacompetitie al voor FC Hilversum. Op Sportpark Crailoo ontvangen zij Elinkwijk. Een week later is de return in Utrecht. "Het is nu zaak om de rug te rechten", besluit de oefenmeester.


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten