Tafeltennisapotheose morgen in Hilversum

  Sport

HILVERSUM – Hilversum is op Hemelvaartsdag het epicentrum van het landelijke tafeltennis. Tafeltennisvereniging Hilversum is donderdag gastheer van de eredivisiefinales van zowel de mannen als de vrouwen. Om 12.00 uur gaat het los in het Tafeltenniscentrum aan de Vaartweg 52.

"Een jaar lang eredivisiecompetitie komt tot een apotheose in één wedstrijd bij TTV Hilversum", zegt Hilversum-voorzitter Raymond van Putten trots. "Ondanks dalende ledenaantallen laten dit soort evenementen in Nederland zien dat tafeltennis als sport leeft", voegt de preses daar nog aan toe.

Chinezen
In 2014 vonden de twee finales tegelijkertijd plaats. Dit jaar is dat anders. Als eerste gaan de dames van SKF uit Veenendaal en Dozzy Den Helder/Noordkop van start. Zij beginnen op het middaguur. De equipe uit Veenendaal gaat als favoriet de finale in. SKF eindigde de reguliere competitie als eerste en wist Den Helder daarin met 4-2 te verslaan. Als SKF zegeviert, dan is het voor het eerst in jaren dat een team zonder Chinezen of andere buitenlandse inbreng de landstitel pakt.

Underdog
De eindstrijd bij de heren tussen landskampioen Enjoy&Deploy/Taverzo en FVT staat om 15.00 uur gepland. FVT uit Rotterdam geldt als underdog, want de regerend kampioen uit Zoetermeer had in de competitie een ruime voorsprong in de eredivisie, al hielden de Rotterdammers hen op 3-3. Het veertienjarige toptalent Roel Bogie blijft donderdag waarschijnlijk aan de kant. Hij kreeg twee keer klop tegen FVT.

De toegang is donderdag gratis.


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten