Nederlandse wereldtoppers aan start van Arena Games

  Sport

HILVERSUM - Churandy Martina, Rutger Smith, Nadine Broersen, Gregory Sedoc en Liemarvin Bonevacia. Het zijn enkele namen die zondag 5 juli meedoen aan de Klaverblad Arena Games.

Het is de Hilversumse organisatie opnieuw gelukt grote Nederlandse namen uit de atletiekwereld te strikken voor de jaarlijkse wedstrijd op de baan van de Gooise Atletiek Club (GAC). Martina hoop t zondag de WK-limiet op de 100 meter te lopen. Die van de 200 meter heeft hij al op zak. Smith is na twee jaar blessureleed weer helemaal fit. Hij wil de discus meer dan 65 meter gooien, zodat hij kan deelnemen aan het wereldkampioenschap. 

Wereldrecord
Daarnaast testen meerkampers  Eelco Sintnicolaas, Nadine Broersen en Anouk Vetter zich op diverse onderdelen. Ook paralympisch atlete Marlou van Rhijn is zondag in Hilversum te bewonderen. Zij doet zondag een poging haar wereldrecord op de 100 meter van 12,82 seconden aan te scherpen.

Om 11.00 uur begint het voorprogramma. De Arena Games zelf beginnen om 13.00 uur.De prijsuitreiking staat gepland rond 16.30 uur. De toegang is gratis.


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten