Archieffoto: Bastiaan Miché
Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversum Hurricanes komen net te kort in halve finale play-offs

  Sport

HILVERSUM – Voor het tweede seizoen op rij is de halve finale van de play-offs het eindstation van de Hilversum Hurricanes. De ambitieuze american footballers konden het zondag niet bolwerken tegen de gedoodverfde titelkandidaat Amsterdam Crusaders. In de hoofdstad werd het 49-21.

Wat de Hilversummers betreft, is de einduitslag geflatteerd. De hele wedstrijd wisten de Hilversummers de Crusaders goed partij te bieden. De Hurricanes pakten zelfs driemaal een voorsprong: 7-0, 14-7 en 21-14. Nog voor rust wist de thuisploeg de schade te herstellen. Met 28-21 gingen beide teams rusten.

Vuist
Na de hervatting profiteerden de Amsterdammers van fouten van Hilversum. Daaruit scoorden zij nog drie touchdowns, waardoor zij nog 21 punten aan het totaal toevoegden. Aanvallend konden de Hurricanes geen vuist meer maken.

Ontwikkeling
Met opgeheven hoofd en nog meer ambities voor 2017 stapten de Hilversummers van het veld. "We mogen trots zijn op deze prestatie. Geen enkele ploeg wist het de Crusaders zo moeilijk te maken dan wij", aldus Tim Beuckens van de Hurricanes. "Voor het tweede jaar zitten we dicht tegen de nationale finale aan; iets wat er toch snel aan zit te komen als deze ontwikkeling zich doorzet.


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten