Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Tennistoppers van de toekomst

  Sport

HILVERSUM - De grote namen van de toekomst in het tennis spelen deze week in Hilversum. Het Tulip Tenniscentrum is voor het eerst het decor van de Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK), een toernooi met veel bekende winnaars.

Buiten op het terras staat het bord met daarop alle winnaars in de vier leeftijdscategorieën bij de jongens en de meisjes. Richard en Michaëlla Krajicek, Mark Koevermans, Raemon Sluiter, Martin Verkerk, Robin Haase, Arantxa Rus en verder terug in het verleden Betty Stöve en Tom Okker prijken op de erelijst. De talenten van nu nemen de namen goed in zich op.

In totaal verschijnen 363 talenten tot en met zaterdag op de gravelbanen van het Tulip Tenniscentrum. De beste jeugdspelers zijn door de KNLTB, de tennisbond, op basis van hun uitslagen bij de ranglijsttoernooien uitgenodigd om aan deze titelstrijd mee te doen. Burgemeester Broertjes opende maandagochtend het NJK. "We zijn blij dat dit in Hilversum gebeurt", zei hij.

Na een aantal jaar het NJK gehouden te hebben in Rotterdam en Dordrecht heeft de KNLTB nu voor Hilversum gekozen omdat zij hier een groot complex met gravelbanen tot de beschikking heeft. Het park heeft een mooie uitstraling en genoeg faciliteiten voor publiek. Mogelijk is het tenniscentrum in 2017 en 2018 weer gastheer van het NJK.

Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten