Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

FC Hilversum viert 110-jarig bestaan

  Sport

HILVERSUM - SC 't Gooi heeft al 110 kaarsjes uitgeblazen. Dit weekeind is het de beurt aan FC Hilversum dat deze verjaardag viert.

Met medewerking van de KNVB is het de groen-witten gelukt om alle bekerwedstrijden thuis te mogen spelen. Morgen ontvangt het eerste elftal om 14.00 uur OSO. Onder 17 en onder 19 komen ook in actie in het bekertoernooi. Zij spelen respectievelijk om 10.30 uur en 12.30 uur tegen BFC en PVCV.

Na afloop van FC Hilversum tegen OSO wordt op Sportpark Crailoo stilgestaan bij de verjaardag. Dat gebeurt met een drankje en een hapje.

Naam
Wikipedia meldt dat FC Hilversum op 30 augustus 1906 het levenslicht zag. Toen nog onder de naam Voorwaarts. Die naam bleek al bezet te zijn, waardoor de club Sparta ging heten. Ook deze naam werd gewijzigd en werd het FC Hilversum. Vanaf 1912 speelden de groen-witten onder die naam in de derde Klasse van de Nederlandsche Voetbalbond.

Betaald
FC Hilversum heeft ook nog betaald voetbal gespeeld. Dat gebeurde in de periode van 1955 tot 1968. Lang kwam de club uit op het hoogste amateurniveau op zondag. Tegenwoordig komt het eerste elftal uit in de Derde Klasse op zaterdag.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten