De Europese ambities van Hilversum Hurricanes

  Sport

HILVERSUM – "We zijn de beste van Hilversum, en Nederland en van Europa." De bekende kampioenswoorden van Louis van Gaal komen wat de american footballers van Hilversum Hurricanes betreft straks van pas. De eredivisionist heeft grote ambities. Binnen een paar jaar wil zij de beste ploeg van dit continent zijn. "We willen een stukje professionalisering gaan doorvoeren", kondigde quarterback en teammanager Maurice Tielen aan.

Het hoge woord is eruit. Hilversum Hurricanes gaat voor niks minder dan de titel in de European Football League (EFL), zo was de boodschap vorige week tijdens een persconferentie in Hotel Lapershoek. Hiervoor hebben de american footballers een meerjarenplan opgesteld, want op sportief vlak en organisatorisch gezien heeft deze brandende doelstelling de nodige impact.

In 2017 nemen de blauw-gelen met niks minder genoegen dan de landstitel. Met het kampioenschap heeft de ploeg van hoofdcoach Eddie Braakman het benodigde ticket naar de Europese competitie in handen.

Laatste horde
Een nationale titel als middel om het doel in Europa te kunnen bewerkstelligen. Kampioen van Nederland worden lijkt al een pittige opgave op zich. Hoewel de Hurricanes de laatste twee jaar bij de beste vier ploegen van het land horen, hebben zij de laatste horde nog niet kunnen nemen.

Amsterdam Crusaders en Alphen Eagles domineerden de eredivisie de laatste jaren. 010 Trojans is een andere sterke concurrent. De Rotterdammers haalden in 2016 de Tulip Bowl, de finale van de Nederlandse american footballcompetitie, waarin zij met 40-6 compleet kansloos waren tegen de hoofdstedelingen.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten