Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Weer tennisevenement met allure naar Hilversum halen

  Sport

HILVERSUM - Hilversum en toptennis zijn jarenlang met elkaar verbonden geweest. Het Dutch Open is 22 jaar gehouden op de banen van 't Melkhuisje. Later was er ook nog een groot challengertoernooi, maar het Hilversum Open werd in 2006 failliet verklaard. Nu is het plan om de tennisdroom in Hilversum nieuw leven in te blazen.

Het idee is niet om weer een groot toernooi te verzorgen op 't Melkhuisje. Wel willen de initiatiefnemers met de Melkhuisje Masters vier toptennissers naar de Bussumergrintweg 58 halen. Kleiner, maar dat hoeft niet zonder minder allure te zijn, is de stelling.

Haasse
Een van de vier deelnemers moet Neerlands beste tennisser zijn: Robin Haasse. Het kwartet bindt de strijd met elkaar aan tijdens een driedaags toernooi, dat duurt van donderdag 18 mei tot en met zaterdag 20 mei.

Euro's
Voor zover staat de Melkhuisje Masters in de steigers. Financieel gezien is dat nog niet het geval, want het ontbreekt vooralsnog aan voldoende sponsors om dit nieuwe tennisevenement te kunnen realiseren. Daarom doet Stadsfonds Hilversum nu een oproep aan personen of bedrijven die mee willen werken aan deze hernieuwde tenniswens. Er zijn tien sponsors nodig die elk 14.500 euro willen bijdragen.

Citymarketing
De gemeente Hilversum legt een bedrag in en Stadsfonds Hilversum komt zelf met 35.000 euro over de brug. Zij vindt dit om meerdere redenen een belangrijk initiatief. Zo zet een tennistoernooi van allure Hilversum op de kaart, is het een bijdrage aan de citymarketing en trekt de Melkhuisje Masters interessant publiek naar Hilversum. Het moet een jaarlijks terugkerend evenement met landelijke betekenis worden.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten