Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum City Run verwacht weer meer deelnemers

Sport

HILVERSUM - De inschrijving is al even open en de aanmeldingen komen inmiddels aardig binnen. In maart moeten weer zo'n 10.000 lopers zich hebben ingeschreven voor de Hilversum City Run. Directeur Dick Slootbeek verwacht weer een groei van het aantal deelnemers van het jaarlijkse hardloopfestijn.

Nog maar drie maanden, zoals Slootbeek het verwoordt, en dan vindt de veertiende editie van de Hilversum City Run plaats. De dames trappen zaterdagavond 1 april af met de Yakult Ladies Run. Het is derde keer dat de vrouwen het bal openen. Zij starten en finishen op de Kerkbrink. De organisatie rekent op zo'n 1.500 deelneemsters, die gedeeltelijk over een nieuw parcours lopen. Zij kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer.

Plezier
Zondag 2 april lopen bijna 9.000 mensen door Hilversum. Wedstrijdatleten (10 km), recreatieve lopers (5 of 10 km) en kinderen (1,5 km) komen dan aan bod tijdens de Bink kids run of family run, de prestatieloop of business run. "De City Run staat bekend als een gezellig evenement voor iedereen", geeft Slootbeek aan. "Het is plezier voor deelnemer, toeschouwer en vrijwilliger", voegt de directeur er nog aan toe.

Redactie
Stichting Atletiekevenementen Hilversum (StAH) en Enter Media, uitgever van deze krant, hebben de handen ineen geslagen. De twee zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Dat betekent dat HilversumsNieuws exclusief bericht over de City Run. In de komende maanden is er veel redactionele aandacht en verschijnt er in maart een gezamenlijke bijlage over het hardloopevenement van het Gooi.

Inschrijven
Inschrijven kan via www.hilversumcityrun.nl. Wie zich goed wil voorbereiden op deze loop kan meedoen aan de loopclinic van 12 weken. Deskundige trainers van de Gooise Atletiek Club verzorgen de lessen. Komende zaterdag gaat deze van start. Aanmelden kan nog via bovengenoemde website.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief