Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum City Run verwacht weer meer deelnemers

  Sport

HILVERSUM - De inschrijving is al even open en de aanmeldingen komen inmiddels aardig binnen. In maart moeten weer zo'n 10.000 lopers zich hebben ingeschreven voor de Hilversum City Run. Directeur Dick Slootbeek verwacht weer een groei van het aantal deelnemers van het jaarlijkse hardloopfestijn.

Nog maar drie maanden, zoals Slootbeek het verwoordt, en dan vindt de veertiende editie van de Hilversum City Run plaats. De dames trappen zaterdagavond 1 april af met de Yakult Ladies Run. Het is derde keer dat de vrouwen het bal openen. Zij starten en finishen op de Kerkbrink. De organisatie rekent op zo'n 1.500 deelneemsters, die gedeeltelijk over een nieuw parcours lopen. Zij kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer.

Plezier
Zondag 2 april lopen bijna 9.000 mensen door Hilversum. Wedstrijdatleten (10 km), recreatieve lopers (5 of 10 km) en kinderen (1,5 km) komen dan aan bod tijdens de Bink kids run of family run, de prestatieloop of business run. "De City Run staat bekend als een gezellig evenement voor iedereen", geeft Slootbeek aan. "Het is plezier voor deelnemer, toeschouwer en vrijwilliger", voegt de directeur er nog aan toe.

Redactie
Stichting Atletiekevenementen Hilversum (StAH) en Enter Media, uitgever van deze krant, hebben de handen ineen geslagen. De twee zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Dat betekent dat HilversumsNieuws exclusief bericht over de City Run. In de komende maanden is er veel redactionele aandacht en verschijnt er in maart een gezamenlijke bijlage over het hardloopevenement van het Gooi.

Inschrijven
Inschrijven kan via www.hilversumcityrun.nl. Wie zich goed wil voorbereiden op deze loop kan meedoen aan de loopclinic van 12 weken. Deskundige trainers van de Gooise Atletiek Club verzorgen de lessen. Komende zaterdag gaat deze van start. Aanmelden kan nog via bovengenoemde website.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten