Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Bekeravontuur Altius ten einde

Sport

HILVERSUM - Het besef voor de wedstrijd was dat het bereiken van de bekerfinale een lastig karwei zou worden. Maar zeker niet onmogelijk. Dat waren de lessen die Altius had meegekregen na de zeges op Zeeburgia en De Zouaven. Zaterdag moesten de Hilversummers erkennen dat Purmersteijn beter was.

Het was druk rond het veld op Sportpark Berestein. De club verwachtte veel toeschouwers en had vooraf opgeroepen om met de fiets naar het complex te komen. Kon de ploeg van trainer Daan Hidden opnieuw stunten?

Het zat er zaterdag eigenlijk geen moment in. De zondag eersteklasser uit Purmerend was niet van plan zich te laten verrassen door de Hilversumse stuntploeg. Bij rust was het al 0-2 voor de bezoekers. In het tweede bedrijf bouwden zij de score uit naar 0-5. Daarmee is het bekeravontuur over voor de oranje-zwarten.

Altius kan terugblikken op een historisch avontuur in de districtsbeker West I. Voor deze jaargang was de club niet voorbij de vierde ronde gekomen. Na de zege op DVSU in januari was die grens al verlegd. Ook de twee volgende rondes werden gewonnen (Zeeburgia en De Zouaven). 

Daarmee bereikte Altius de halve finale van het bekertoernooi. De plek bij de laatste vier betekent dat de ploeg volgend seizoen mee mag doen aan de 'grote' KNVB beker. 

Purmersteijn is door naar de eindstrijd, waar het ADO'20 ontmoet. De finale vindt plaats op zaterdag 20 mei.

Uit de krant