Steff Overmans loopt solo naar de overwinning.
Steff Overmans loopt solo naar de overwinning. Foto: André Verheul

Overmars opnieuw de beste tijdens triatlon in Weesp

Sport

Hilversum Hilversummer Steff Overmars heeft zondag voor de tweede keer op rij de WeesperNieuws Triatlon op zijn naam geschreven. De torenhoge favoriet bleek al snel veel te sterk voor de concurrentie.

De 28ste en zonnige editie was al beslist voordat Overmars van zijn fiets afstapte en zijn hardloopschoenen aantrok. Uiteindelijk legde de Hilversummer de 'Weesper Kwart' (één kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen, tien kilometer hardlopen) af in een tijd van 1 uur, 42 minuten en 37 seconden. Robert Parinussa en Martijn Boot finishten als tweede en derde.

"Het ging waanzinnig, boven verwachting", jubelde de winnaar na de finish op het Grote Plein. Overmars kwam niet als eerste het water uit, maar was op de fiets veel sneller dan alle anderen. "En dan raak je uit zicht en gaan al die andere jongens naar elkaar kijken."

Toen Overmars begon aan het hardlooponderdeel had hij al een paar minuten voorsprong op de atleten daarachter. Volop genietend kon de Hilversummer daarom de laatste kilometers door de straten van Weesp lopen. "Prachtig hier. Dit is een mooi evenement. En we hadden natuurlijk superweer."

Bij de vrouwen ging de winst eveneens naar de grote favoriet. Deborah Schoten uit Weesp kwam na 1 uur,m 57 minuten en 40 seconden als eerste over de finish. Een kleine drie minuten later voltooide Eva Janssen uit Hilversum de afstand. Zij eindigde als tweede.

Uit de krant