Marius du Preez van Hilversum is voor de verdediging van DIOK nauwelijks af te stoppen.
Marius du Preez van Hilversum is voor de verdediging van DIOK nauwelijks af te stoppen. Foto: Bastiaan Miché

Rugbyers Hilversum winterkampioen na monsterzege in topper

Sport

HILVERSUM - Met een brede lach en achteromkijkend naar het scorebord liep Sam Hoogland zaterdag van het rugbyveld. De 44-15 einduitslag tegen het Leidse DIOK, dat voor de wedstrijd evenveel punten had als de Hilversummers, noemde hij "een mooie en verdiende zege".

"Voor mij was dit een bijzondere wedstrijd omdat ik na een aantal blessures weer terug ben. Als je dan overtuigend van de nummer twee wint, voelt dat eindelijk weer eens goed", zegt Hoogland, die met aanvoerder en coach Marcus Holden de felicitaties in ontvangst nam.

Holden was de bedenker van het strijdplan: "Voor iedere wedstrijd maken we een tactisch plan, gebaseerd op de sterke punten van de tegenstander. DIOK speelt weer heel anders dan 't Gooi en dat vereist een andere tactiek. Daarbij gaan we altijd uit van onze eigen kracht. Tegen DIOK was de opdracht hen niet in hun spel te laten komen. Dat is gelukt. De twee try's die we tegen kregen, waren verdedigingsfouten. We speelden een goede wedstrijd, maar we kunnen nog beter. Dat is volgend jaar noodzakelijk als we echt om de prijzen gaan spelen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant