Weer drie dagen toptennis bij 't Melkhuisje
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Weer drie dagen toptennis bij 't Melkhuisje

  Sport

HILVERSUM - Wie er op het gravel van ‘t Melkhuisje verschijnen is nog niet duidelijk. Wel is het zeker dat de Melkhuisje Masters een vervolg krijgt. Van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 mei is er weer internationaal toptennis bij de bekende Hilversumse tennisvereniging.

Qua financiering kan de organisatie van dit tennistoernooi weer rekenen op steun van Stadsfonds Hilversum en de gemeente Hilversum. Het Stadsfonds legt 40.000 euro neer. “Het is een geweldig evenement voor zowel tennisliefhebbers als ook voor het zakenleven; een uitgelezen plek om te netwerken”, meldt het Stadsfonds op de eigen website.

Belangstelling
Van de gemeente ontvangt de Melkhuisje Masters 25.000 euro. In 2017 ontving de organisatie nog het dubbele van Hilversum om de eerste editie van het evenement goed in de steigers te kunnen zetten. Het overige geld moet komen van sponsoren. Uit een brief van wethouder Floris Voorink bleek dat het bedrijfsleven vorig jaar weinig belangstelling toonde. “Eerst zien, dan geloven”, was de conclusie uit een evaluatie.

Demonstratietoernooi
Net zoals vorig jaar, toen Robin Haasse, Ryan Harrison, Diego Schwartzman en Guillermo Garcia Lopez meededen, zendt Ziggo Sport opnieuw de wedstrijden rechtstreeks uit. Het deelnemersveld is nog niet bekend. Doel is om vier tennissers uit de mondiale top 100 naar ‘t Melkhuisje te krijgen en daarmee de vervlogen tijden van weleer te laten herbeleven. De tennisclub was jarenlang gastheer van een ATP-toernooi. 

Roland Garros
Als voorbereiding op Roland Garros speelt het kwartet tijdens de masters, wat een demonstratietoernooi is, allemaal drie wedstrijden. De winnaar gaat er met de wisseltrofee vandoor. Haasse schreef de eerste editie op zijn naam.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>