Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Broertjes: Een geweldig sportfeest

Sport

HILVERSUM - 'Loop jij mee met de City Run?'. Die vraag stellen veel Hilversummers - én mensen van buiten onze gemeente - elkaar in de aanloop naar zondag 15 april. Niet zo gek, want dit sportevenement - dat niet meer is weg te denken uit onze Mediastad - leeft enorm.

De Hilversum City Run is een toegankelijke loop waar iedereen welkom is. Denk aan de recreant die zichzelf uitdaagt tijdens de prestatieloop. Of kinderen die hun eerste wedstrijd lopen tijdens de Kids Run of de Family Run. Bedrijven en instellingen zien de City Run als de ideale gelegenheid om samen met collega's sportief te zijn. En dan zijn er nog de wedstrijdatleten die met hun ongekende snelheden de toeschouwers versteld doen staan.

Kortom, de Hilversum City Run is er echt voor iedereen: van jong tot oud en van beginnende tot ervaren lopers. Het is dan ook niet voor niets het grootste sportevenement van het Gooi. Dat we met elkaar een happening kunnen neerzetten
die mensen in beweging brengt, vind ik fantastisch. Helemaal omdat het is gekoppeld aan een goed doel: Spieren voor Spieren.

De Hilversum City Run leeft niet alleen bij de lopers. Ook de onmisbare supporters kijken uit naar deze feestelijke zondag. Buren bouwen met elkaar langs de route een feestje en kinderen reiken voorbijkomende lopers bekertjes water aan. De
horecagelegenheden maken er eveneens een mooie dag van. Voor de vele toeschouwers is er goed nieuws: de tien kilometer-lopers rennen dit jaar twee keer de vijf kilometer-route door het centrum. Dit betekent dat de lopers twee maal langskomen én kunnen worden toegejuicht.

Tot slot wil ik mijn dank uitspreken naar al die vrijwilligers, die hekken klaarzetten, het verkeer regelen, verzorgingsposten bemannen en medailles uitdelen. Zonder hen is de City Run niet het geweldige sportfeest dat wij hier in Hilversum kennen.
Ik wens alle lopers succes met de laatste trainingen. Op zondag 15 april ben ik van de partij om de prijzen uit te reiken. Tot dan.

Pieter Broertjes

Uit de krant