De winnaars samen met wethouder Floris Voorink van sport.
De winnaars samen met wethouder Floris Voorink van sport. (Foto: Studio Kastermans)

Wielrenster en handboogschutter beste sporters van Hilversum

  Sport

HILVERSUM - Wielrenster Carolien van Herrikhuyzen en handboogschutter Willem Beuken zijn donderdagavond gekozen tot respectievelijk sportvrouw en -man van 2017. Beste ploeg was opnieuw het eerste rugbyteam van landskampioen Hilversum

Van Herrikhuyzen behaalde in april 2017 tijdens de Masters Games wielrennen in Auckland Nieuw Zeeland vier keer goud (sprint, Scratch, 500 meter en Teamsprint), won in september 2017 tijdens het EK Masters in Roubaix in Frankrijk een medaille op alle onderdelen (goud scratch en 500 meter, zilver sprint) en wist in oktober 2017 tijdens het WK masters wielrennen in Los Angeles haar drie wereldtitels uit 2016 met succes te verbeteren.

Willem Beuken, lid van Handboogschutterij Hilversum, werd uitgeroepen tot 'Hilversumse sportman' van het jaar 2017. Beuken is lid van het Klasse team Heren Recurve, samen met Gerard Maas uit Den Haag en Machiel van de Busse uit Almere. Na vijf dagen schieten tijdens het European Field Archery Championship mag hij zich voor twee jaar Europees Kampioen noemen.

De uitreiking vond plaats in het raadhuis. Ook in de categorieën ‘special sporter’, ‘sporttalent t/m 17 jaar’ en ‘meest talentvolle sportploeg‘ werden prijzen uitgereikt. Daarnaast werd bekend gemaakt wie als Hilversumse sportvrijwilliger van 2017 de Rinus Schaap Prijs (schaap met vijf poten) in ontvangst mocht nemen.

In de categorie ‘special sporter 2017’ ging de prijs naar Bob-Jan Dietrich. Hij heeft zich in 2017 weten te kwalificeren voor het EK-team voor golfers met een fysieke beperking. Door zijn bijzondere sportprestaties is hij tijdens de uitreiking van de jaarlijkse golf awards in het Noordwijkse Huis ter Duin door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) uitgeroepen tot ‘fysiek beperkte golfer van het jaar’.

Tyrone Sterkenburg, lid bij U.K.V. de Halter, werd uitgeroepen tot ‘Hilversums sporttalent t/m 17 jaar 2017’. Sterkenburg heeft bij de Europese kampioenschappen worstelen in Bosnië de bronzen plak behaald. De eerste in heel Nederland die dat heeft bereikt en hij is nog niet eens oudste in zijn leeftijdscategorie. Volgend jaar is hij oudste in zijn leeftijdscategorie en kan hij zich op het EK kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië.

Het Jiu-Jitsu duo Quintin Hagen en Sancho Senn van Basel, lid van Van Haren sport en Welness, kreeg wederom de titel ‘meest talentvolle sportploeg 2017’. De twee hebben op het Nederlands kampioenschap jiu jitsu onder 18 jaar de eerste plaats behaald, op het German Open (het grootste toernooi van Duitsland) de tweede plaats en op het Europees Kampioenschap onder 21 jaar behaalden zij de bronzen plak. Zij hebben alle toernooien in hun klasse in Nederland gewonnen.

Als ‘sportvrijwilliger van het jaar 2017’ (de Rinus Schaap Prijs) mocht Paulina van Tol van h.l.t.c. Hoogerheide het ‘Schaap met de vijf poten’ in ontvangst nemen. Van Tol is sinds 1991 lid bij de vereniging en heeft sinds 1992 diverse vrijwilligersactiviteiten op zich genomen.

Meer berichten