Toch oplossing fietsparkeren in Bussumerstraat
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Gemeente en ondernemers hebben een oplossing gevonden voor het fietsparkeren in de straat.
Gemeente en ondernemers hebben een oplossing gevonden voor het fietsparkeren in de straat. (Foto: Bastiaan Miché)

Toch oplossing fietsparkeren in Bussumerstraat

  Buurt / wijk

HILVERSUM - "De dynamiek in de Bussumerstraat is anders dan die op die Kerkstraat", zo stelt Mark Koolhaas, projectleider fietsparkeren centrum gemeente Hilversum. Na gesprekken te hebben gevoerd met ondernemers op de Bussumerstraat en de situatie ter plekke gezien te hebben, kunnen er toch fietsen voor de deuren van de winkels komen te staan.

Sleutelwoord hierbij is wel 'netjes'. Want tegengaan van de verrommeling van het centrum en het vergroten van het aantrekkelijkheid van het dorp blijven de uitgangspunten van het nieuwe fietsparkeerbeleid. Dat betekent concreet dat er meer fietsnietjes komen te staan in de Bussumerstraat, zodat klanten hun fiets niet 'ver weg' hoeven te parkeren om een snelle boodschap te doen op deze aanloopstraat.

Koolhaas heeft afgelopen week de situatie bekeken op de Bussumerstraat na klachten van een aantal ondernemers. "Het is niet zo dat iedereen die roept nu fietsrekken krijgt. Maar we hebben hier gekeken en er is voldoende ruimte om rekken neer te zetten zonder dat er niet meer te lopen is over de stoep", aldus de projectleider.

"Ze zijn hier langs geweest en hebben gekeken naar de mogelijkheden. Voor mij is het voldoende. Ik vind het een nette oplossing. Veel winkeliers krijgen straks meer fietsrekken voor de deur. Dat zal niet zo een- twee-drie gerealiseerd zijn, maar ik ben hier blij mee", is de reactie van Peter Verkerk van RC Modelbouw Modelsport Hilversum.

Vorige week uitte de ondernemer zijn onvrede over het nieuwe fietsparkeerbeleid in het centrum. De gemeente wil de verrommeling in het centrum tegengaan. Fietsen moeten netjes worden gestald in de rekken. Wie dat niet doet, kan vanaf maandag 15 oktober zijn of haar tweewieler ophalen bij het depot aan de Kerkbrink 29. Dat kost 15 euro.

Bezoekers van de Bussumerstraat zouden hun fiets moeten parkeren bij Mout of op het Wagenmakersplein. Verkerk en andere ondernemers uit de straat vreesden dat hun klanten de Bussumerstraat dan links zouden laten liggen. Het voelde voor hen aan als ondernemertje pesten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>