Afbeelding

Koningskinderen stopt voorlopig met Stints, BINK gaat niet meer het spoor over

Buurt / wijk

HILVERSUM - Koningskinderen stopt voorlopig met het gebruik van de elektrische bolderkar, de zogenoemde Stint. Dat laat de Gooise kinderopvangorganisatie - met één vestiging in Hilversum - weten na het fatale ongeluk met zo'n zogenoemde 'stint' in Oss. Daarbij kwamen op een spoorwegovergang donderdag vier kinderen om het leven en raakten één kind en een begeleider zwaar gewond.

Koningskinderen vervoert ook af en toe kinderen met zulke elektrische bakfietsen. Het onderwerp was al de hele week onderwerp van gesprek onder ouders op het schoolplein en bij de opvangorganisaties. "Wij kunnen ons daarom voorstellen dat er onder ouders zorgen en vragen zijn omtrent het gebruik van dit vervoersmiddel", zo meldt Koningskinderen aan ouders. "Koningskinderen stelt de veiligheid van de kinderen die aan ons worden toevertrouwd ten alle tijden voorop. Wij hebben besloten voorlopig niet meer met de Stints te rijden."

"Wij zullen zorg dragen voor alternatief vervoer van de kinderen die voorheen met een Stint werden opgehaald en wachten de verdere uitkomsten van het onderzoek naar dit uiterst tragische ongeval af."

BINK
De dertig stints van Kinderopvang BINK gaan, zoals directeur Monique Wittebol donderdag al zei, nog wel de straat op. Maar, zegt zij, ze gaan niet meer het spoor over. Zondag werd bekend dat de Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt of de elektromagnetische straling van spoorweginstallaties invloed heeft op het gedrag van de Stint. Aanleiding daarvoor is dat twee Stints van een buitenschoolse opvang in Baarn zouden zijn stilgevallen op een spoorwegovergang.

BINK heeft vestigingen in Hilversum en Soest, allebei plaatsen waar treinen doorheen rijden. Wat precies de logistieke gevolgen zijn van het besluit, kan Wittebol nog niet zeggen. 

Uit de krant