SP eist onder meer duidelijkheid over de hersteltermijn van verkeerd gestalde fietsen.
SP eist onder meer duidelijkheid over de hersteltermijn van verkeerd gestalde fietsen. Foto: Bastiaan Miché

'Duur project voor schoonhouden van vijf straatjes'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Waarom voert de gemeente het stalverbod van de fiets in het centrum halfbakken in? Te weinig fietsparkeerplekken en onduidelijkheid over de redelijke termijn waarop je een verkeerd gestalde fiets mag weghalen. Het zijn enkele voorbeelden die de SP geeft. Omdat Hilversum haar zaken niet op orde heeft, moet het betalen voor de weggehaalde fiets meteen stoppen, vinden de socialisten.

"We zijn met stomheid geslagen", zegt Bianca Verweij na beraad met de fractie. "Er ontstaat onrust, want de procedures zijn niet op orde, maar mensen moeten sinds maandag wel 15 euro betalen bij het depot aan de Kerkbrink om hun fiets terug te krijgen. Dat betalen moet dus stoppen zolang er geen redelijke alternatieven en termijnen zijn", vervolgt de fractievoorzitter.

Met 2.800 plekken in het centrum beweert wethouder Arno Scheepers dat er voldoende voorzieningen zijn. Verweij bestrijdt dat. Dat is ook steeds wat zij terughoort van inwoners. Als er een inpandige fietsenstalling was geweest in het centrum was het een ander verhaal geweest, maar dat is nog altijd niet het geval. Al kondigde Scheepers vorige week in deze krant aan hierover snel met een mededeling te komen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant