Veel mis met fietsbeleid centrum, vinden tegenstanders
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ook bij het raadhuis werden lang niet alle fietsen tijdens de bijeenkomst van dinsdagavond in de rekken geplaatst.
Ook bij het raadhuis werden lang niet alle fietsen tijdens de bijeenkomst van dinsdagavond in de rekken geplaatst. (Foto: Bastiaan Miché)

Veel mis met fietsbeleid centrum, vinden tegenstanders

  Buurt / wijk

HILVERSUM - "Ik heb echt kinderfietsen weggehaald zien worden. Dat is toch schofterig? Ik kan er niet bij met mijn hoofd en schaam me dat ik hier ondernemer ben." Het is een van de vele kritische opmerkingen tijdens de informatiebijeenkomst van het CDA en de SP over het veelbesproken, vaak gehate, handhavingsbeleid van fietsen in het centrum.

Een feestelijke bijeenkomst is het allerminst dinsdagavond in de trouwzaal van het Hilversumse raadhuis waarbij 'ceremoniemeesters' Evert Jan Kruijswijk Jansen (CDA) en Bianca Verweij (SP) vooraf aangeven dat het geen politieke avond moet zijn. Het doel is om te komen tot een evaluatieverslag met een lijst van aanbevelingen voor het college van burgemeester en wethouders in het algemeen en wethouder Arno Scheepers in het bijzonder.

Tekst gaat onder foto verder.

Bianca Verweij.

De afgelopen maanden toonden de twee oppositiepartijen zich kritisch over het weghalen van verkeerdgeparkeerde fietsen in het centrum. Het is dus niet verrassend dat de pakweg vijftig aanwezigen in de trouwzaal niet bepaald enthousiast zijn over het volgens hen 'asociale' beleid. "Ik snap dat er gehandhaafd moet worden," zegt de ook aanwezige (zeg maar kritische inwoner) Edwin van Wijk, "maar de manier waarop is er één waar een politiestaat een puntje aan kan zuigen."

Aan bod komen tijdens de anderhalf uur durende bijeenkomst de juridische kant (mag de handhaving überhaupt), de coulanceregeling voor mindervaliden, het informatie- en communicatiebeleid van de gemeente en uiteraard de hoeveelheid beschikbare plekken om de fiets te parkeren. 

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>