Scheepers: veel misverstanden over beleid fietsparkeren
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché

Scheepers: veel misverstanden over beleid fietsparkeren

  Buurt / wijk

HILVERSUM - In de twee maanden dat Hilversum verkeerd geparkeerde fietsen weghaalt, zijn er daadwerkelijk 706 tweewielers overgebracht naar het depot op de Kerkbrink. Dat zijn er nog geen vijftien per dag, benadrukt wethouder Arno Scheepers. De VVD-er - 'maar ik ben wethouder van alle Hilversummers' - wil zo aangeven dat het handhavingsbeleid niet zo streng is als critici beweren.

Woensdagmiddag gaat Scheepers op pad samen met de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) die sinds 15 september dagelijks de straat op gaan om foute fietsen - en dan met name degenen die hulpdiensten zouden kunnen hinderen - te verwijderen. Belangrijkste reden voor de wethouder om mee te lopen?

Er zijn te veel misverstanden rondom het veelbesproken en fel bekritiseerde beleid, vindt hij. Het belangrijkste misverstand? Het beeld dat de boa's zouden loeren en tevoorschijn komen zodra iemand zijn of haar fiets verkeerd neerzet. Absolute onzin, stelt de wethouder. Er is in zijn optiek eerder sprake van 'relaxed handhaven'. "We proberen dit op een gastvrije en ontspannen manier te doen."

Het feit dat de liberaal (vooral op social media) veel kritiek krijgt, stoort hem dan ook vele malen minder dan dat de boa's op straat worden belaagd. "Boa's zijn echt wel wat gewend, maar wat ze nu om hun oren krijgen gaat wel heel ver. Soms hebben ze zelfs geen zin om de stad in te gaan."

Tekst gaat verder onder foto

Scheepers blijft van mening dat er voldoende plekken zijn in het centrum om de fietsen neer te zetten. Ook zo'n punt waar lang niet iedereen het mee eens is. Zo was er op een drukke en mooie woensdagmiddag eind juni nog een telling waaruit bleek dat het aantal fietsparkeerplekken van pakweg 2.900 ruim voldoende is.

Tekst gaat verder onder foto

Wel, zegt hij, komt er nog dit jaar duidelijkheid over een inpandige fietsenstalling in het centrum. De gesprekken met de eigenaar van het pand zijn gaande. Mochten de gesprekken tussen de gemeente en de betreffende eigenaar tot een goed einde komen, moet deze fietsenstalling voor de zomer van 2019 open kunnen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>