Fout geparkeerde fietsen bij station nu ook naar depot Kerkbrink
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
In november vorig jaar was het nog een grote fietsenbende voor het station.
In november vorig jaar was het nog een grote fietsenbende voor het station. (Foto's: Bastiaan Miché)

Fout geparkeerde fietsen bij station nu ook naar depot Kerkbrink

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Wie vanaf donderdag zijn of haar fiets fout parkeert bij het station loopt voortaan - net als in het centrum - het risico dat deze wordt verplaatst naar het depot aan de Kerkbrink. En om de fiets daar terug te krijgen moet de eigenaar betalen: 15 euro.

De gemeente Hilversum verwijdert sinds het najaar van 2018 fout geparkeerde fietsen in het centrum. Dat leidde tot de nodige ophef. Velen vonden dat er te weinig parkeerplekken waren. Bovendien vond men dat de situatie voor het station vele malen dramatischer was. Inmiddels lijkt deze discussie verleden tijd. Sinds enige tijd worden ook fout geparkeerde fietsen voor het station verplaatst naar de rekken langs het spoor. Daardoor oogt de voorzijde van het station veel minder chaotisch.

Maar vanaf donderdag gelden op het Stationsplein dus dezelfde regels als in het centrum. Voor de duidelijkheid: het Oosterspoorplein aan de andere zijde van het spoor maakt dus geen deel uit van de plannen. 

Hoewel de gemeente meent dat er op dit moment genoeg fietsparkeerplekken zijn, is er wel het besef dat door het groeiende aantal fietsers meer parkeerplekken bij moeten komen. Zowel bij het station als in het centrum komt er een nieuwe fietsenstalling.  Voor het station duurt dit echter nog even. De geplande start van de nieuw te bouwen stalling is over twee jaar.

Tekst gaat verder onder foto.

In het centrum gaat de nieuwe stalling aan de Herenstraat/Zeedijk dit najaar open voor gebruik. In de kelder waar de Bristol nu nog zit, wordt de stalling gevestigd. In de fietsenstalling is plek voor ongeveer 700 fietsen. De stalling is gratis. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers.

Het fietsdepot aan de Kerkbrink is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 16.00 tot 18.30 uur. Op donderdag van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur. Er kan alleen gepind worden. Om een fiets op te halen is een geldig legitimatiebewijs en de sleutel van de fiets nodig. Brommers en scooters worden niet verplaatst, maar eigenaren krijgen een boete.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>