Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Wat is een goede oplossing voor de kleine spoorbomen?

  Verkeer

HILVERSUM - Ook als het grootse opknapplan van het Stationsgebied toch in het grote grijze archief terechtkomt, dan moet er iets gebeuren bij de kleine spoorbomen. Dat zei wethouder Floris Voorink van Verkeer gisteravond in wijkcentrum De Geus, waar Hart voor Hilversum een informatieavond verzorgde over de mogelijke verkeersproblemen van de metamorfose.

Vroeger of later moet er een oplossing komen voor de kleine spoorbomen. Dit knooppunt is meer een knelpunt. Er gaat veel verkeer over, want dit is immers voor Over 't Spoor en Oost de entree naar het centrum.

Senang
Daarnaast voelen voetgangers en fietsers voelen zich er niet senang. De oversteek wordt als onveilig ervaren. De druk op dit kruispunt neemt alleen maar toe als in de toekomst tweerichtingsverkeer raast over de Koninginneweg en de Schapenkamp.

Niet eenvoudig
Voor Hart voor Hilversum is het overduidelijk dat een goede oplossing voor de kleine spoorbomen onderdeel moet zijn van de Stationsgebiedplannen. Voorink gaf tijdens de drukbezochte bijeenkomst aan dat een goede oplossing nog niet zo eenvoudig gevonden is. 

Geen sluiting
In 2013-2014 is uitgebreid verkeerskundig onderzoek gedaan naar passende opties. Aangedragen oplossingen bleken complex en/of heel duur. Overigens benadrukte hij nogmaals dat de gemeente absoluut niet van plan is de kleine spoorbomen te sluiten en zo de wijken over het spoor af te snijden van het centrum.

Huizerstraat
De VVD-wethouder kreeg veel vragen op zich afgevuurd. Diverse aanwezigen vroegen zich af of de Huizerstraat nu wel de aangewezen straat is om straks het kruispunt bij de kleine spoorbomen te ontlasten. Doet Voorink daarmee geen afbreuk aan het nieuwe marktterrein? Nee was daarop zijn korte en duidelijke antwoord.

Bijeenkomst
Donderdag 12 januari is er in het raadhuis een bijeenkomst over de plannen voor het Stationsgebied. Inwoners krijgen tussen 19.30 en 22.00 uur de kans om mee te denken.

In de komende editie van HilversumsNieuws een uitgebreid verslag van deze informatieavond


1 reactie
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten