Foto: Koosje de Beer
Foto: Koosje de Beer

'Betaald parkeren lost niets op in de Geuzenbuurt'

  Verkeer

HILVERSUM - Voor de tweede keer in ruim vijf jaar spreekt de Geuzenbuurt zich uit tegen vergunningparkeren. ''Je betaalt ervoor, maar dan nog kun je de auto niet kwijt", vat buurtbewoner Gert Ruijer de bezwaren samen. Volgens hem en Michiel Eerenberg, commissielid van Hilversum1 en buurtgenoot, zijn er genoeg parkeerplekken. "Met een beetje creativiteit zijn die zo te vinden", zegt hij beslist. "Betaald parkeren lost niets op."

"Ik spreek met mensen in de Bloemenbuurt en ze zijn niet tevreden", zegt Eerenberg. "Ze betalen voor een vergunning, maar rijden als ze thuiskomen nog steeds eindeloos rondjes om een plekje te vinden." In de Geuzenweg wijst hij op de paaltjes die er kort geleden zijn neergezet. "Waarom moeten die hier staan? Zolang de hulpdiensten er goed langs kunnen, is parkeren hier toch geen probleem?"

Enquête
Zeker weten doet Eerenberg het niet, maar het zou hem niet verbazen als de paaltjes er zijn gekomen als voorbereiding om de straat geschikt te maken voor betaald parkeren. Een maatregel die er voorlopig niet komt. "328 bewoners hebben de enquête ingevuld en meer dan drie kwart was tegen. Op de Hoge Larenseweg zelfs 85 procent", weet Ruijer.

Verpletterend
De verpletterende uitslag verbaast hem niet. "Met het vorige college hadden we als Geuzenbuurt een goed contact, maar nu worden we overal buitengehouden." Zo was het voor de actieve buurtbewoner een complete verrassing dat de enquête in de bus viel. "Ik heb natuurlijk meteen het raadhuis gebeld en gevraagd waarom er geen overleg met onze bewonersvereniging is geweest. 'Sorry, even vergeten', was het antwoord.

Hoge respons
Samen met een buurvrouw heb ik toen in de hele Geuzenbuurt gefolderd met de oproep het enquêteformulier vooral in te vullen." Hij laat het verzoek van de gemeente zien met zijn eigen aantekeningen in de kantlijn. "Natuurlijk hebben we ook onze visie op de problematiek laten weten. Misschien is er daarom ook wel zo'n hoge respons."

Lees verder in de digitale editie


1 reactie
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten