Foto: Bastiaan Miché

Ondernemers Emmastraat: 'We zijn gewoon hartstikke goed bereikbaar'

  Verkeer

HILVERSUM - Vanaf de Langestraat is de Emmastraat tijdelijk niet bereikbaar. Er wordt druk gewerkt aan de herinrichting van het Gooilandplein. Maar dat betekent niet de Emmastraat 'out of order' is. "Sterker nog: we zijn juist hartstikke goed te bereiken", geeft ondernemer Johan van de Steeg van Van Gestel Optiek, duidelijk aan.

Afgelopen week zijn de puntjes hiervoor op de i gezet. De Emmastraat-ondernemers waren niet helemaal tevreden over de bebording en de bewegwijzering naar hun winkelgebied. Vrijdag heeft een gesprek plaatsgevonden met de projectleider van de gemeente Hilversum en zijn er onder andere meer borden neergezet met daarop de mededeling dat de Emmastraat gewoon te bereiken is.

Overlast
"Zo was de kerk bijvoorbeeld niet goed bereikbaar en dat was best lastig met een uitvaart op de planning. Het was vrijdag een heel positief gesprek. Alles wat wij hebben aangedragen is heel keurig verzorgd. Natuurlijk is er overlast, maar we zijn gewoon goed bereikbaar", meldt Van de Steeg.

Graadmeter
Het verkeer uit het centrum komt nu halverwege de Emmastraat binnen vanaf de Sint Vitusstraat. Vanuit de richting van de A27 is de winkelstraat gewoon ouderwets te bereiken. Wel merkt Van de Steeg op dat het vrij rustig is. De zomervakantie is immers al goed op weg. Belangrijke graadmeter voor de ondernemer zijn de opmerkingen van de klanten. "Maar van hen hoor ik helemaal geen geklaag", is zijn ervaring.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten