De proef met betaald parkeren op de Taludweg krijgt een definitieve status.
De proef met betaald parkeren op de Taludweg krijgt een definitieve status. (Foto: Bastiaan Miché)

Betaald parkerenproef Taludweg wordt definitief

  Verkeer

HILVERSUM De strip aspirientjes kan terug in het doosje in de medicijnkast. Aan het hoofdpijndossier Taludweg is vorige week een einde gekomen. Betaald parkeren blijft op de Taludweg en een deel van de Hyacintenlaan. De proef krijgt een definitieve status. Die knoop is vorige week woensdag doorgehakt tijdens de commissie Verkeer en Beheer.

Twee jaar terug was er volop strijd door de bewoners van de Schrijvers- en Dichtersbuurt. Mailoxen in het raadhuis stroomden over. Op social media laaide de discussie over wel of geen proef met betaald parkeren/vergunningparkeren hevig op.

Vurig
Steevast zaten er minstens tien insprekers bij commissievergaderingen of puilde de publieke tribune uit als de raad over dit voornemen vergaderde. Vurige pleidooien voor het openhouden van de groenstrook én argumenten om die vooral dicht te gooien. De buurt was zwaar verdeeld en sprak zich uit.

Respons van niks
Nu de proef bijna op z'n einde is en de wethouder een keuze moet maken, is het akelig stil in de wijk. Daar zaten Voorink én de commissie mee in hun maag. "Je hoopt hier ook op een Noord-Koreaans antwoord", aldus de wethouder. "Maar je krijgt een respons van niks en een verdeelde uitslag. En succes ermee", voegde hij eraan toe.

Meningen
De respons op de evaluatie-enquête van de proef was laag. Te laag. En, hoe kan het ook anders, de meningen liepen nog steeds behoorlijk uiteen. Als voorbeeld de uitslag van de Taludweg-bewoners die hebben gereageerd: vijftien zijn voor de definitieve status en vijftien zijn tegen.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten