'Fout geparkeerde auto krijgt wel meteen een bon'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De situatie afgelopen vrijdagavond rond zes uur.
De situatie afgelopen vrijdagavond rond zes uur. (Foto's: Bastiaan Miché)

'Fout geparkeerde auto krijgt wel meteen een bon'

  Verkeer

HILVERSUM - Ook wethouder Floris Voorink van verkeer kon vrijdagmiddag met eigen ogen zien dat het 'fietsenprobleem' ondanks de extra -rekken nog lang niet is opgelost. En wie wilde zitten op de recent geplaatste bankjes op de Groest werd omringd door tweewielers.

Handhaven zit er voorlopig echter niet in, aldus VVD-er Voorink. Dat kan waarschijnlijk pas na de zomer. Er zitten juridisch en administratief volgens hem de nodige haken en ogen aan. Eerst wil de wethouder duidelijk hebben hoe groot het probleem is, wat zijn bijvoorbeeld de piekmomenten, voordat hij verdere maatregelen neemt. Ook komt er nog een campagne.

Recent plaatse de gemeente honderden 'nietjes' op het Marktplein, de Kerkbrink en Groest, maar Voorink ziet het liefst ook ergens een inpandige fietsenstalling ontstaan. Wel benadrukt hij dat er bijvoorbeeld iets verderop bij het politiebureau nog genoeg lege fietsenrekken zijn, het is dus ook voor de fietser even wennen. Maar ook de liberaal weet heel goed dat fietsers hun tweewieler het liefst voor de deur neerzetten in plaats van een paar honderd meter extra lopen.

Op Facebook barstte er een discussie los. Nico Vink, twee weken terug nog vol lof over de bankjes, ziet nu tot zijn 'ontsteltenis' dat het inderdaad een puinzooi is. "En dan te bedenken dat op deze zadels van deze fietsen heren en dames zitten, die wellicht over een paar jaar onze dienst gaan uitmaken bij de politie, orde handhaving of in de regering of plaatselijk politiek."

Ook Patries van Dijk plaatste een bericht Facebook. 'Met een knipoog' schreef zij: "Ja, en dan wil je even testen of de nieuwe banken op de Groest lekker zitten. Maar hoe dan???" Daarbij plaatste zij een foto met daarop tientallen tweewielers die op vrijdagmiddag een van de banken omringen. De reacties op dat bericht leiden tot de nodige verdeeldheid. Zo meent John van der Klaauw dat een fout geparkeerde auto wel meteen een bon krijgt en reageert Ariana Jaantje van Amerongen met: "Een fout geparkeerde auto heeft tenminste een parkeerplek."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>