Op zoek naar verkeersoplossingen rond Seinhorst
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het parkeerterrein pal voor het winkelcentrum.
Het parkeerterrein pal voor het winkelcentrum. (Foto: Bastiaan Miché)

Op zoek naar verkeersoplossingen rond Seinhorst

  Verkeer

HILVERSUM - Razende brommers en scooters in het wandelgebied en autoverkeer dat vijftig rijdt waar dertig het maximum is. Dat is de ervaring van bewoners en bezoekers van Seinhorst over het verkeer rondom het winkelcentrum. De gemeente is op de hoogte en kondigt maatregelen aan.

De SP luidde enige tijd terug de noodklok naar aanleiding van berichten uit de wijkkrant Kijk op jouw Wijk en ook deze krant. Daaruit bleek dat bewoners en ondernemers snel duidelijkheid van de gemeente wilden over betaald parkeren. Ook moest de politie beter handhaven. De socialisten riepen daarom verkeerswethouder Floris Voorink en wijkwethouder Willem van der Spek op om snel met de bewoners en ondernemers in gesprek te gaan en actie te ondernemen. 

Het college van burgemeester en wethouders schrijft dinsdag dat er al acties gaande zijn. Zo zijn er gesprekken gaan de met de Alliantie. De woningcorporatie, sinds enkele jaren gevestigd aan de Jan van der Heijdenstraat, is volgens veel bewoners en ondernemers een belangrijke veroorzaker van alle parkeerellende. Medewerkers zetten hun auto namelijk niet neer op het terrein van hun werkgever, maar parkeren hun vierwieler pal voor de daar tegenover gelegen winkels.

Ook voert de gemeente een snelheids- en verkeersveiligheidsonderzoek uit en is aan BOA's gevraagd om extra te handhaven op snorfietsen, scooters en brommers in het wandel- en fietsgebied van Seinhorst. 

Geen duidelijkheid geeft de brief van B&W over de verzoeken van betaald parkeren (in combinatie met vergunningparkeren) op de Jan van der Heijdenstraat (tussen de Eemnesser- en Lorentzweg) of de invoering van de blauwe zone bij het winkelgebied. Wel komt er binnenkort opnieuw een bijeenkomst voor bewoners en ondernemers. Daaruit moet blijken of er vervolgstappen (bijvoorbeeld middels een enquête) worden ingezet naar de invoering van betaald parkeren. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>