Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Onderzoek naar verplaatsen perron Hilversum Sportpark

Buurt / wijk

HILVERSUM - De perrons van station Hilversum Sportpark moeten tegenover elkaar komen te liggen. Dat is de wens van de gemeente Hilversum. Hoe haalbaar dit is, wordt momenteel uitgezocht.

Onderzoek is nu gaande hoe en of het perron aan de centrumkant op dezelfde hoogte als het Arenapark kan komen en om tevens de voorzieningen te verbeteren op het station. Het doel hiervan is tweeledig. Het bevordert de verkeersveiligheid en moet zorgen voor een aantrekkelijker station.

Aantrekkelijk
"Dit moet bijdragen aan de aantrekkelijkheid van beide locaties voor bedrijven, werknemers, scholieren en bewoners", meldt de gemeente.

Verkenningen
Wat dit project moet gaan kosten, welke rol ProRail en de gemeente hebben en wanneer deze operatie op stapel staat, is allemaal nog niet bekend. De plannen bevinden zich in een pril stadium. Antwoorden hierop komen later. Eerst moet duidelijk zijn wat de technische mogelijkheden zijn. In een later stadium bepaalt het gemeentebestuur op basis van verkenningen wat het ambitieniveau precies wordt.

Uit de krant