De Emmastraat heeft inmiddels wel een bypass.
De Emmastraat heeft inmiddels wel een bypass. Foto: Bastiaan Miché

Tweerichtingsverkeer Emmastraat nog altijd wens VVD

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voor een beter bereikbaar centrum is tweerichtingsverkeer op de Emmastraat en de Schapenkamp noodzakelijk. Wat de VVD, die afgelopen maandag het verkiezingsprogramma ‘Hilversum Werkt!’ presenteerde, betreft is het woord hierover echt aan de kiezer.

Dat is ook exact wat VVD-wethouder Floris Voorink woensdag 5 oktober 2016 zei toen hij het voorstel voor tweerichtingsverkeer op de Emmastraat van tafel haalde. Het CDA en SP, toen nog beide coalitiepartners, hadden er geen vertrouwen in dat deze belangrijke verkeersader na de herinrichting veilig zou zijn. Voorink telde zijn knopen nadat duidelijk was dat politiek draagvlak ontbrak.

Deze wens van de VVD is nog altijd hetzelfde. Voorink vertelt dat tweerichtingsverkeer al is opgenomen in de structuurvisie die is vastgesteld in 2013. Dat hij zich hiervoor blijft inzetten, noemt hij consistent. Wel realiseert de huidige wethouder van Verkeer zich goed dat hij geduld moet hebben. Eerst moet de HOV-klus geklaard worden. Dus niet voor 2022 en in de tussentijd moet de politieke wil er zijn.

Uit de krant