Grote zorgen Emmastraat over verkiezingsplannen VVD
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Nee-posters komen weer tevoorschijn op de Emmastraat.
De Nee-posters komen weer tevoorschijn op de Emmastraat. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Grote zorgen Emmastraat over verkiezingsplannen VVD

  Verkeer

HILVERSUM - Zelfde plan, zelfde zorgen. Nu de VVD opnieuw het voornemen lanceert om van de Emmastraat een tweerichtingsverkeerweg te maken, halen ondernemers en bewoner de actieposters van twee jaar terug weer van stal.

"De Emmastraat maakt zich grote zorgen als de VVD zijn verkiezingsplannen echt laat doorgaan – het alsnog tweerichtingsverkeer maken van de Emmastraat", aldus ondernemers en bewoners van de verkeersader.

Lekker doorstromen
Dat het verkeer lekker doorstroomt in Hilversum is een wens die iedereen heeft. Met dat voornemen kan de Emmastraat het alleen maar eens zijn, maar de ondernemers en bewoners vragen zich af waarom zij de rekening moeten betalen voor de steeds slechtere bereikbaarheid als straks mogelijk gemotoriseerd verkeer van beide kanten door hun straat rijdt.

Onveilig
Tweerichtingsverkeer op deze verkeersader gaat volgens ondernemers en bewoners volledig ten koste van de leef- en werkomgeving. De straat wordt in hun ogen onveilig als de VVD haar zin krijgt. 

Te smal
"Het beeld schetsen dat het tweerichtingsverkeer maken van de Emmastraat dé oplossing is voor de economie in het centrum en de garantie van doorstroming gemotoriseerd verkeer is natuurlijk een illusie. Hilversum is en blijft niet gebouwd op zoveel toestromend verkeer. De Emmastraat is gewoon te smal om twee rijbanen aan te leggen zonder in te leveren op de verkeersveiligheid. Bij de nieuwe Gooilandrotonde zie je nu al dat fietsers en voetgangers moeite hebben om twee rijbanen over te steken. Straks zijn het er drie", aldus de ondernemers en de bewoners.

Politiek draagvlak
In oktober 2016 trok Voorink, wethouder Verkeer, het voorstel terug. Er was politiek geen draagvlak voor. De straat zelf was massaal tegen. Tijdens die bewuste vergadering zei de VVD'er meteen dat tweerichtingsverkeer op de Emmastraat inzet moet zijn van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is wat de VVD nu doet.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>