Zodra er voldoende stallingscapaciteit is, wil de bond dat de gemeente gaat handhaven als fietsen fout staan geparkeerd.
Zodra er voldoende stallingscapaciteit is, wil de bond dat de gemeente gaat handhaven als fietsen fout staan geparkeerd. Foto: Bastiaan Miché

Vijfpuntenplan Fietsersbond biedt verkeersveiligheid 'voor álle Hilversummers'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Op het gebied van fietsveiligheid is nog veel terrein te winnen, zo meent de Fietsersbond Hilversum. Volgens de bond zijn er voor de komende vier jaar genoeg slimme oplossingen te verzinnen. Daarvoor is wel een gemeente nodig die keuzes durft te maken.

Om een handje te helpen heeft de Fietsersbond een vijfpuntenplan opgesteld voor de nieuwe periode van 2018-2022. "En dat is zeker geen anti-autolobby. Het gaat ons om Hilversum voor álle inwoners schoner en veiliger te maken."

Soms zijn oplossingen lastig, omdat andere partijen daarbij betrokken zijn. Paul Holdorp van de Fietsersbond Hilversum neemt de kleine spoorbomen als voorbeeld. De gemeente wil daar dolgraag een goede oplossing voor vinden, maar is daar mede afhankelijk van bijvoorbeeld ProRail.

Op andere locaties in het dorp kan de gemeente wel degelijk zelf beslissen. Dat blijft te vaak uit, meent de lokale fietsersbond. “De politiek moet minder afschuiven en meer eigen verantwoordelijkheid nemen”, is de opvatting.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant