Afbeelding
Foto : Max Miché

Na A1 krijgt ook A27 verjongingscrème: snelweg naar Utrecht dit weekend dicht

Vervoer & Verkeer

HILVERSUM - Hilversummers die komend weekend met de auto richting het zuiden willen rijden, moeten rekening houden om omleidingen en extra reistijd tot dertig minuten. 

Rijkswaterstaat voert namelijk onderhoud uit aan de A27 tussen Almere en Utrecht. De werkzaamheden maken deel uit van het onderhoud A27/A1. Vorig weekend en het weekend daarvoor werd er gewerkt aan de A1 tussen Eemnes en Amersfoort. Dat leidde overdag tot lange files.  

Komend weekend is de A27 tussen Eemnes en Utrecht aan de beurt. Een weekend later volgt de A27 de andere kant op. In die vier weekenden wordt het asfalt gereinigd en wordt er een verjongingscrème aangebracht, waardoor het wegdek langer mee moet gaan. Ook vinden er reguliere werkzaamheden plaats.

Komend weekend is de A27 van knooppunt Eemnes tot afrit Bilthoven geheel afgesloten. Ook de verbindingsbogen in knooppunt Eemnes van de A1 naar de A27 zijn dicht. Afrit Bilthoven (32) is ook dicht, net als op- en afrit Hilversum (33). Verkeer richting Utrecht kan omrijden via de A1 en A28 of binnendoor.

Uit de krant