Foto: Pixabay

Hilversumse parachutiste overleden na sprong op Teuge

  Zorg

HILVERSUM - De 19-jarige parachutiste Fabiënne Lam uit Hilversum, die zaterdagmiddag zwaargewond raakte bij een sprong in Teuge, is zondag overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Nationaal Paracentrum Teuge. De vrouw hield een hersenbeschadiging over aan een mislukte en wat later bleek fatale landing.

De toedracht van het ongeluk is onduidelijk. Het ongeval vond zaterdagmiddag plaats bij een weiland achter een boerderij aan de Zandenallee, op een kilometer afstand van het vliegveld. De parachute ging wel gewoon open en alles leek normaal. Pas bij de landing bleek dat het helemaal mis was. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Daar is ze een dag later overleden. 

De Hilversumse was een bekende sportspringer bij het Nationaal Paracentrum Teuge. Ze had al meer dan tachtig sprongen op haar naam staan. 

Ook bij het in Hilversum gevestigde Parachutisten Centrum Midden Nederland zijn de leden, die tijdens een besloten bijeenkomst nog bij elkaar komen, kapot van het triest nieuws. "We kennen haar allemaal", zegt bestuurslid Gerda Drop. "Het was een heel lieve en vrolijk meid, die al op heel jonge leeftijd begon met springen. Nog jonger dan ze nu is."

Meer berichten