Afbeelding
Foto: RAV Gooi en Vechtstreek

Nieuwbouw ambulancepost bereikt hoogste punt

Zorg

HILVERSUM - Een mooi moment voor alle betrokkenen van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Gooi en Vechtstreek. Bij de bouw van de nieuwe ambulancepost en het hoofdkantoor in Hilversum is dinsdag het hoogste punt bereikt.

Dit werd gevierd met het hijsen van de vlag. Directeur van de RAV, René Ton, stuurde de hijskraan aan die de laatste dakplaat met daarop de vlag op zijn plek legde.

De nieuwbouw van de RAV komt op het terrein van Tergooi  en maakt onderdeel uit van het Plan Monnikenberg. In november dit jaar is het nieuwe pand waarschijnlijk al klaar voor gebruik.

De RAV is sinds 1996 gevestigd op het terrein van het ziekenhuis. Een aantal jaar geleden heeft Tergooi aangegeven dat de huidige post van de RAV moet wijken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis.

De nieuwe ambulancepost is ontworpen door architectenbureau Wiegerinck en komt te staan aan de zijde van de Soestdijkerstraatweg. Het nieuwe gebouw wordt groter dan het huidige pand en heeft plek voor acht ambulances. De extra ruimte is nodig vanwege het samenwerkingsverband dat de RAV Gooi en Vechtstreek per 1 januari 2018 is aangegaan met de RAV Flevoland.

Uit de krant