Wethouder Angelika Pelsink.
Wethouder Angelika Pelsink. Foto: Bastiaan Miché

Nog tijd voor oplossing aanbesteding jeugdzorg

Zorg

HILVERSUM - Hoe is de jeugdreclassering en -bescherming in 2019 geregeld? Die vraag staat open in 25 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Hilversum, nu drie belangrijke gecertificeerde instellingen (GI's) de deadline hebben laten verstrijken en zich niet hebben ingeschreven. Volgens wethouder Angelika Pelsink van Welzijn en Zorg meldt dat er nog tijd is om het te regelen en dat de partijen met elkaar in gesprek gaan.

"Op 1 januari ontstaat mogelijk een probleem als de kinderrechter nieuwe maatregelen oplegt", aldus de Hart voor Hilversum-wethouder in een brief aan de gemeenteraad. "Er is echter nog tijd om óf met de gecertificeerde instellingen tot een vergelijk te komen, óf een voorziening mogelijk met andere gecertificeerde instellingen te treffen voor de nieuwe cliënten in 2019."

Voor de Hilversumse wethouder is het nog geen tijd voor paniek en zorgen over het aanbestedingsprobleem. Wel is het een teken aan de wand dat de drie grootste GI's in de provincie Noord-Holland zich niet hebben ingeschreven bij de vijf samenwerkende regio's in de provincie. Voor vorige week maandag hadden de instellingen zich moeten inschrijven. Dat hebben alleen Jeugdbescherming Regio Amsterdam voor de kop van Noord-Holland en Briedis voor de Gooi en Vechtstreek gedaan.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant